Mijn vriend? Oh my god…dat is mijn vader!

 

Hoe zorg je ervoor dat je vaders dag niet meer stuk kan?

Wij, en daarmee bedoel ik mijn gezin (ik, man, dochter, oudste en jongste zoon), hebben een groepsapp. Een familie-app zeg maar. Af en toe komen hier leuke ‘dingen’, hilarische grappen of stukjes op, aangekaart meestal door één persoon, waar het hele gezin vervolgens dan weer op reageert. Onze jongste zoon is onlangs toegevoegd (een magisch momentje) en nu is onze familie-app compleet. Ook hij zorgt voor leuke stukjes, grappige zinnen en bijzondere afkortingen, waar ik soms heel erg om moet lachen, maar ook weer van kan leren.

Net op het moment dat het mij ontbrak aan maar enige inspiratie om iets leuks op papier te krijgen, kwam de verlossing: mijn dochter. Ze had wel iets heel bijzonders meegemaakt.

Dochter is student en loopt op dit moment stage. Een collega van haar stage had haar geïnteresseerd gevraagd of ze vorige week ook in de stad liep? Nou, dat kon natuurlijk heel goed kloppen, want ze loopt er elke dag. Ze woont er immers.

Haar collega had haar gezien met een wel hele knappe man….en vroeg nieuwsgierig wie dat was. Dochter glom natuurlijk lichtelijk van trots en antwoordde: “Oh, dat is vast mijn vriend geweest.” Collega hield voet bij stuk: “Ik was daar met mijn dochter en we waren teleurgesteld dat je ons niet zag…haha…maar eh…je vriend zag er heel leuk uit met donker haar en krullen.”

Dochter nu lichtelijk in shock: “Donker haar en krullen? Weet je het zeker? Oh…dat is m’n vader!”. Collega nu oprecht geïnteresseerd en verbaasd: “Je vader?  Echt?? Haha…dat meen je, wat een mooie man en wat ziet hij er nog jong uit! Hij is nog niet zo oud, of wel?”. “Nee, dat klopt…haha…”. Tja, wat zeg je dan als dochter.

“Nou Daddy Cool, jouw dag is weer helemaal goed!”, appte dochter. Inderdaad geweldig compliment voor onze ‘daddy’. Zijn dag kon niet meer stuk!

Picture man-67467_1280

Bewaren

Bewaren