Ik ga op speeddate!

Ik ga op date! Ja, je leest het goed. Ik ga speeddaten.

Want, wat doe je anno 2016 als je op zoek bent naar een nieuwe liefde?

Inmiddels ben je het meer dan zat om eerst langs een reeks foto’s te moeten scrollen en te swipen of er wellicht iets voor jou bijzit. Het ‘lekkere hapje’ van de foto bleek in het echte leven verschrikkelijk tegen te vallen. Of erger nog: is niet eens komen opdagen op de eerste afspraak. En die gozer (die zo leuk appte) en van wie jij dacht dat dit wel eens iets zou kunnen worden, was ondertussen ook al met jouw pas gescheiden vriendin aan het daten. Nee,  je bent moe van dat online-gedoe. Tinder komt je de neus uit. Je wilt weer eens iemand zien, net als vroeger zeg maar. Gewoon….. in reallife!

Vroeger ging je naar de disco

Is dat zo vreemd? Gewoon weer mensen ontmoeten in reallife?  Vroeger  ging je naar de kroeg of naar de disco en daar ontmoette je misschien de liefde van je leven. Met een beetje geluk blijf je twintig jaar bij elkaar en leef je nog lang en gelukkig. Anno 2016 is dat voorbij. De werkelijkheid is  anders.  Het leven is zoveel sneller geworden. Als je beelden terugziet uit de jaren tachtig zijn ze zo traag dat je je denkt: dit lijkt een vorig leven!

Omdat ik schrijf over relaties en mannen (thema magazine eind april), kom ik natuurlijk niet onder het onderwerp ‘daten’ uit. Hoe gaat dat in deze tijd? En hoe werkt een speeddate? Mochten jullie nu denken: “Nou, dat zal allemaal wel.” Dan stellen we je gerust. Wij hebben het voor jullie uitgezocht en mochten een avond, aan de zijlijn, een kijkje nemen. En… dat was ontzettend leuk!

Een avond speeddaten in Groningen

Wij worden opgewacht in de Tikibar (bovenin bij ‘De Drie Gezusters’) in Groningen door de host, die ons alles uitlegt. De gasten komen rond acht uur allemaal binnen druppelen en de host breekt meteen het ijs. Hij doet er alles aan om de ‘daters’ een geslaagde avond te bezorgen. Uiteraard worden wij aan de groep voorgesteld en legt hij uit waarom wij er zijn: voor een magazine (een paar heren waren toch iets teleurgesteld dat wij niet tot de daters van die avond behoren). We zijn benieuwd. De avond kan wat ons betreft beginnen.

Relaxte sfeer

De bel gaat en dat betekent dat de heren bij een tafeltje (waaraan een dame zit) kunnen aanschuiven en een gesprek kunnen beginnen. Wij hadden toch wel een beetje  een gespannen sfeer verwacht, maar niets is minder waar. De barman zorgt voor een relaxte sfeer en onder het genot van een hapje en drankje (en loungemuziek) kan je iemand in 5 minuten de hemd van het lijf vragen. Om de 5 minuten gaat de bel en dan is het rouleren. Net zolang totdat je iedereen hebt gehad. Door een paar afzeggingen zijn de mannen deze avond in de meerderheid, en moeten soms een ronde wachten voordat zij bij een dame aan tafel kunnen schuiven. Dat vinden ze helemaal niet erg, want ze maken graag een praatje met ons aan de bar. De avond is voorbij voor we er erg in hebben.

Match

Wij hebben deze avond als zeer positief ervaren. Je ziet meteen wat voor persoon iemand is en of het klikt. You see what you get!  Wel zo gemakkelijk. We hebben met leuke mannen gepraat en boeiende gesprekken gehad. Meestal zijn er op zo’n avond 15 dames en 15 heren (soms iets meer, soms iets minder). De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Met een beetje  mazzel heb je een klik met iemand (of met meerdere mannen; lucky you) en heb je een ‘match’.   Dus dames…mocht je op zoek zijn naar een nieuwe liefde? Wij kunnen niet beloven of jullie hier dé liefde van je leven gaan ontmoeten, maar het is zeker het proberen waard. Wij hebben in ieder geval een topavond gehad en hadden het niet willen missen!

Door heel Nederland

Een speeddate-avond wordt gegeven op meerdere locaties door heel Nederland en voor verschillende leeftijdscategorieën: 20-35 jaar, 30-45 jaar en 40-55 jaar.

Wil je meer weten over speeddaten bij jou in de buurt? Kijk dan eens op de site:  www.speeddaten.nl

Opgave is verplicht en gaat via de site.

 

 

 

couple-1226162_1280 (1)