I love magazines… waar houd jij van?

 

Ik houd van magazines. Al mijn hele leven. Er gaat niets boven een mooi, fris en glossy tijdschrift. Natuurlijk gaan we naar een online tijdperk. Maar een tijdschrift, vers gedrukt. De geur van papier… ik word er blij van. Dat is toch veel leuker dan scrollen op een IPad? Ik houd van tijdschriften. Een tijdschrift leeft naar mijn idee toch veel meer. Met prachtige plaatjes, goed geschreven artikelen, teksten die raken… en mooie quotes.

Tijdschriften… als kind kreeg ik er al niet genoeg van. Waar hield jij van als kind? Gek genoeg zijn dat meestal dezelfde dingen waar je nu ook nog dol op bent. Herkenbaar? Ik hield van lezen (en schrijven) en nu nog steeds. En voorlezen… ik kon er (als kind) niet genoeg van krijgen. De plaatjes en het (al of niet verzonnen) verhaal. Ik vond het prachtig. Mijn moeder werd zo gek van alle avonden voorlezen, dat ze op een gegeven moment de boekjes ging opnemen voor mij (op een cassette) zodat ik de verhalen kon luisteren wanneer ik wilde. Tien keer, honderd keer, speelde ik het cassettebandje af.

Dol op lezen en schrijven 

Op de basisschool had ik een juf die zó mooi en boeiend kon voorlezen. Ik hing aan haar lippen. Toen ik op een gegeven moment zelf kon lezen las ik de complete bibliotheek leeg. Ik was er wekelijks te vinden. Ik hield van lezen én schrijven… en nu nog steeds. Ik bloeide ervan op. Mijn hele creativiteit kon ik erin kwijt. Als kind schreef ik gedichten (ooit nog eens opgestuurd naar een uitgeverij) en complete musicals inclusief liedjes. Later schreef ik columns naar tijdschriften én deze werden altijd geplaatst. Ook heb ik een keer een schrijfwedstrijd (thriller) gewonnen. Ik droomde ervan om ontdekt te worden door een uitgever want ik wilde zo graag schrijven. Een boek uitbrengen. Of mijn eigen column in een tijdschrift. Hoe gaaf!

Magazines

Terug naar het kind. Ik werd lid van de Tina. Super leuk om al die verhalen te lezen. Toen ik een tiener was werd het Anita (ken je dit blad nog met het grauwe, grijze papier?) en af en toe kocht ik Club en Popfoto (muziekblad). Ik vond het vroeger altijd een feestje als de dikke catalogus van Otto of Wehkamp op de deurmat plofte. Prachtig, die mooie foto’s…  Zelf lees ik nu met regelmaat Linda, Viva of Flair… en af en toe Glossy. Ook de Libelle, die als rode draad door mijn leven loopt, lees ik van mijn moeder (dit blad leent zich trouwens uitstekend voor het maken van moodboards!).

Nooit opgeven 

Waar hou jij van? Houd je nog steeds van dezelfde dingen waar je als kind al van hield? De kans is groot. Misschien zit het diep in je verstopt, maar is het er nog steeds… Mijn liefde voor magazines is nooit weggegaan. Sterker nog… nu (jaren later) heb ik mijn eigen magazine voor Powervrouwen. Hoe tof is dat. Ook ben ik bezig met een boek. Zo zie je maar dat je je dromen nooit moet opgeven… want soms komen dromen uit!

 

Powervrouw magazine