Is dit ALLES wat er is?

 

“Ga zitten want ik wil eens met je praten, ik ben allang niet meer zo blij als toen. Nee, schrik maar niet, ik wil je niet verlaten. Er is iets…en ik kan er NIETS aan doen”, zong Henny  (Doe Maar) ooit. En het liedje heeft zoveel jaren later meer betekenis dan ooit.

 

Als veertigplus-vrouw  voel je je soms min of meer een soort van ‘sandwich’ tussen ouder-wordende-ouders en opgroeiende kinderen (lees: pubers).  Je hebt een drukke baan, het huishouden laat te wensen over (maar dat neem je inmiddels voor lief) en het lijkt of iedereen een beroep op je doet. Je kinderen zijn groot (maar hebben je meer nodig dan ooit). Je vriendin (pas gescheiden) vraagt of je langs kunt komen,  je zus (ook net gescheiden) appt je of je a.u.b. tijd hebt voor een wijntje vanavond. Je moet nog naar je moeder. En o ja, dan heb je ook nog een man die af en toe aandacht wil. Je ploft op de bank na een drukke werkdag. Je hebt barstende koppijn. Je man komt thuis, veel vroeger dan normaal. Zou er iets zijn?  Zijn gezicht staat bedrukt. ‘Lieverd, ik moet even met je praten…’. Wow, wat een timing!

Veertig zijn? Daar keek je vroeger naar uit!

Wat zou er zijn? Vraag je je af. En terwijl allerlei rampscenario’s door je hoofd flitsen: hij wil scheiden, hij heeft een ander (die minstens tien jaar jonger is), hij is zijn baan kwijt. Kom op! Wat is het? Je kan zo snel niets meer bedenken.  Hij zegt dat hij het allemaal niet meer zo goed weet en vraagt zich al een tijdje af: is dit alles wat het leven mij te bieden heeft. Is dit alles wat er is? Want wie had bedacht dat dit liedje van Doe Maar, zovele jaren later, over jouw leven zou gaan?  Ineens begrijp je de tekst beter dan ooit. De tekst komt even knetterhard binnen!

Want, vroeger dacht je misschien: als ik veertig ben dan komt mijn leven in rustiger vaarwater. Dan zeul ik niet meer met spenen, luiers, buggy’s, fruithapjes en afgekolfde melk naar pretparken. Dan heb ik het mooi voor elkaar. Dan zijn mijn kinderen groot. Begrijpen ze alles. Kortom: een leven waar je min of meer naar uit keek. Het leek UTOPIA!  Niets is minder waar. Het leven als veertiger is namelijk complexer en drukker dan ooit.

 Mannen en relaties

Je hebt kinderen gebaard, ze opgevoed, groot gebracht. Tenminste, je hebt je best gedaan. Je denkt dat je dan alles wel hebt gehad. Maar niet heus! Je man blijkt te zitten in een midlifecrisis! Hij wil ineens een elektrische gitaar en een Harley! Hij wil sporten en een sixpack. Vroeger is het nooit gelukt, maar nu wil hij het. Hij wil iets meer, hij wil een beetje lllllosss!!   Je vraagt je wanhopig af: wie is deze man? Hij is voor jou onherkenbaar, een totaal ander persoon en het lijkt of hij de weg kwijt is. Is dit de man op wie je ooit verliefd werd? Met een beetje geluk komt hij erover heen, maar vele relaties eindigen hierdoor  in een scheiding.

Mannen en relaties. Het is een onderwerp waar we veel over kunnen zeggen (en schrijven). Mijn nieuwste magazine gaat hierover. We gaan het hebben over scheiden (hier kunnen we niet omheen), maar ook over daten. Want hoe kom je weer aan een nieuwe liefde? En wat verwachten we van mannen? Wat wil de vrouw anno 2016? Hebben vrouwen een eisenpakket?  Hoe ziet de ideale man eruit en waaraan moet hij allemaal voldoen? We gaan het hebben over de dagelijkse dingen waar we tegenaan lopen in relaties (en met mannen). Een  feel good magazine waarin je natuurlijk ook weer de nodige humor en zelfspot verwachten.

Het nieuwste Powervrouwmagazine verschijnt eind april. Binnenkort meer hierover!