WAT… JANUARI ALWEER VOORBIJ?? VOOR MIJN GEVOEL IS DIE NOG MAAR NET BEGONNEN!

Klokslag 12 uur. Je heft je champagneglas en brengt een toast uit op het nieuwe jaar! Een slok van je champagne en een zucht… je kijkt achterom en de maand januari is alweer voorbij! Ging het zo snel?? 

 

Ik lieg niet als ik zeg dat de januarimaand voor mij voorbij is gevlogen. Meestal duurt deze maand namelijk héél erg lang. In mijn beleving is het altijd de langste maand van het jaar. De dagen zijn kort (vaak triest en koud). En ik ben vast niet de enige want de kreet ‘Blue Monday’ is niet voor niets in het leven geroepen. Je hoort het al; ik ben absoluut geen wintermens. Nee, ik ben een zomermens. Ik ben op mijn best als de zon schijnt.

 

Zomermens

Ik word blij van een strak blauwe lucht en de zon die hoog aan de hemel staat. Dat ik ’s ochtends wakker word en het is al heerlijk weer en dat ik kan kiezen óf ik op mijn kantoor ga werken óf met mijn laptop in de tuin. Of… dat ik kies voor een zonnig terras. Of (nog liever) een terras in Marbella (maar dromen mag je houden toch?).

 

Wat is belangrijk?

Terug naar januari. De maand ging als een speer voorbij. Was de maand triest en koud (ik heb er niets van gemerkt ;))? Ik heb deze maand benut om alles wat ik wil voor het komende jaar uit te gaan zetten. Een planning gemaakt voor mezelf (en mijn doelen vastgelegd) en ben dus al behoorlijk productief geweest. Alles wat ik wil voor dit jaar staat dus al min of meer vast (wow, wat geeft dat een rust!). Ik kan het iedereen aanraden. Ook wil ik meer mijn focus vasthouden en me niet door allerlei ‘dingen’ van het pad laten brengen. Ik wil me bezig houden met dingen die écht belangrijk voor mij zijn. Dingen waar ik blij van word ?.

 

Investeren in mezelf

Ook ga ik weer een boek schrijven en ga ik in mezelf investeren. En ook dat is heel belangrijk als je verder wilt groeien (en dat is wat ik wil). Vorig jaar was voor mij een overgangsjaar. En bestond uit opruimen (niet alleen van kasten maar ook van ballast). Dat was soms confronterend. Maar het was goed. Het heeft gezorgd voor overzicht in mijn leven en heeft me gebracht waar ik nu sta. Op dit moment ben ik bezig om de laatste blokkades weg te werken (en ja, die heb ik ook).

 

Zomer 2018

Dit jaar gaat een jaar worden van persoonlijke groei, maar ook groei van mijn bedrijf. Waar sta jij? En wat zijn jouw plannen voor komend jaar? Want een maand vliegt voorbij en een jaar ook. Daarom is het goed om na te denken wat je werkelijk wilt en ervoor te gaan. Geen uitstelgedrag. Focus vasthouden, en…  go, with the flow! Plan alles in. Ook vrije tijd. Tijd voor jezelf. Zelfs de vakantie heb ik al geboekt (ook dat geeft rust). Ik hoef dit jaar niet te denken; zou het al vol zijn of zijn we te laat?? Wij gaan weer met ons vijven naar Andalusië (Zuid-Spanje), in de buurt van Malaga. Het enige wat ik hoef te denken: neem ik mijn laptop ook mee, voor als ik wil schrijven, op een zonnig terras in Marbella?