MACHO OF MIETJE?

 

Op wat voor type man vallen vrouwen? Uiterlijk staat niet op de eerste plaats, want vrouwen vinden het vooral belangrijk dat een man lief en betrouwbaar is. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen op een goed uitziende man vallen. Nu hoeft deze man niet per definitie een eersteklas macho te zijn, maar een tikkeltje gespierd, brede kaaklijn, donker haar en blauwe ogen, scoort hoog op de ranking list. Is uiterlijk belangrijk?

We kunnen nu wel een postje lullig gaan doen, maar eerlijk toegeven (niet liegen): het oog wil ook wat. Dat betekent niet dat we een man looking like a model aan onze zijde moeten hebben, maar als we een mooie man zien lopen in de stad dan draaien we ons (althans ik denk dat ik namens de meeste vrouwen spreek) toch nog even om. ‘Reteknap’ hoeft niet altijd, gewoon bijzonder aantrekkelijk is ook mooi. Heeft een man een mooie oogopslag en een gespierd lichaam, dan gaan we voor de bijl. Niet waar, dames? He’s got that look!

Wat wil de vrouw?

We willen graag een man, die zich gedraagt als een man. Daarmee bedoelen we stoer en het liefst onafhankelijk. Maar ook weer niet ‘te’, want hij moet natuurlijk ook een steentje bijdragen in het huishouden. O ja, en de vuilnis buiten zetten. Het liefst zonder dat je erom hoeft te vragen. Maar als hij vervolgens die dankbare taken op zich neemt, zich vol overgave op het huishouden stort, is hij ineens in de ogen van vele vrouwen een mietje. Ja, geef het maar toe, zo erg zijn wij vrouwen. Misschien moeten we onszelf eens afvragen wat we nu eigenlijk willen. Vrouwen zijn gewoonweg niet duidelijk. De mannen anno 2016 weten het niet meer. En wij vermoedelijk zelf ook niet. Nee dames, we zijn niet gemakkelijk (op z’n zachtst gezegd). We zijn vreselijk! Onuitstaanbaar soms (maar we zijn zo leuk!).

Enorme verlanglijstjes

Mannen worden zenuwachtig van ons. Wij vrouwen hebben enorme verlanglijstjes en mannen weten heus wel dat ze daar never aan kunnen voldoen. Dat is een reden waarom mannen vaak afhaken. Waarom zouden ze moeite doen als ze weten dat ze de jacht toch niet gaan winnen? Mannen willen zo graag ‘nodig’ zijn en erkenning krijgen. Ze zijn minder zelfverzekerd dan wij denken en hebben (net als wij) geruststelling nodig. Ze willen heel graag weten of ze iets goed doen. Mannen doen uiteindelijk alles voor ons. Als wij maar laten voelen dat we er ook dankbaar voor zijn.

Wie met een enorm eisenpakket aan een relatie begint, zal alleen maar teleurgesteld worden. Een man proberen te veranderen? Succes gewenst! Het gaat je niet lukken!

man-67467_1280

Meer weten over mannen en relaties? Daarover gaat het nieuwste Powervrouwmagazine.