Wine-up! De zoveelste date…

 

Daar zit-ie dan. Helemaal uit Roermond gekomen voor z’n eerste Tinderdate. Ik heb het al gezien bij binnenkomst: niks voor mij. God, nu moet ik me nog zeker twee uur met ‘m vermaken uit beleefdheid. En op de chat zaten we eigenlijk al bijna op zoenniveau.

Omdat het nieuwste Powervrouwmagazine gaat over ‘mannen & relaties’ voor jullie deze keer een stukje van een column uit het hilarische boek ‘Wine-up’ (over veertigers en hun fantastische rotleven). Het boek is binnenkort bij ons te winnen! Hoe leuk is dat?? Benieuwd hoe deze column afloopt? Lees dan verder….

Het is zijn eerste date en hij is helemaal in z’n nopjes. Vertelt honderduit. Over fitness, z’n huis, z’n auto, z’n muziekvoorkeuren, z’n eerste dates. Hij is druk bezig te laten zien dat-ie een leuke vent is. Is hij waarschijnlijk ook best. Maar niet voor mij. Nu vertelt-ie over z’n werk… ‘Toen vroegen ze me om meer verantwoordelijkheid te nemen, superleuk natuurlijk, dus ik zeg…’ Zal ik morgen eerst gaan sporten of eerst boodschappen doen? Wel handiger misschien om eerst te gaan sporten, anders doe je het daarna natuurlijk niet meer. Wat een ontzettend saai verhaal. Gelukkig stelt-ie mij geen enkele vraag. ‘Dus…eh… nou ja, qua werk ben ik erachter gekomen dat er andere dingen zijn die veel belangrijker zijn in het leven…’

Mislukte carrière dus. Hangt daar nou ook nog iets aan zijn lip? Wat is dat? Een pitje? We hebben nog  niets gegeten, zou hij vast een boterhammetje met pitjes naar binnen hebben gewerkt in z’n auto? Wel een eind natuurlijk vanaf Roermond. Die lippen, ik weet niet, zou ik die kunnen zoenen? (….)

Oestermateriaal

‘Zullen we een voorgerechtje en een hoofdgerechtje doen? Waar heb je zin in?’ Dit gaat lang duren, hij heeft zich er duidelijk op verheugd. Kennen elkaar natuurlijk ook al twee weken. ‘Leuke foto’s trouwens op internet. Hoeveel kinderen had je ook al weer?’ Dit wordt echt saai. Zeg alsjeblieft iets origineels! Iets raars voor mijn part. Maak een domme grap! Eén grapje, please, laat ‘m één domme grap maken….’Ik heb wel zin in oesters, houd jij ook van oesters?’ Zin om te zeggen: ‘Ik kots op je oesters.’ Hij probeert een geile sfeer te creëren denk ik. Ik eet geen oesters met hem. Ik eet alleen oesters met m’n foute man, dat was oestermateriaal. Met Jan Doedel uit Roermond eet ik gewoon saté. Of beter: ik ga over lijnen beginnen. Dat doet het ‘m vast. (…)

Slecht nieuws

‘Nou ja en toen zie m’n ex-vrouw dus van “Het is klaar”. Ja, dat komt wel even binnen, hoor. Terwijl ik haar dus echt in d’r kracht had gezet de afgelopen jaren.’ Nu is het klaar!! Ik ga de oppas appen vanaf de wc dat ze moet bellen dat er een kind ziek is. Oppas belt braaf vijf minuten later met ‘het slechte nieuws’. Date doet begripvol. Hij moet wel, hij heeft net immers een half uur lopen vertellen over z’n ex die hem zo lelijk heeft laten zitten terwijl hij juist altijd zo begripvol was. (…)

No happy kissing ending

Ik prop nog snel een paar happen brood met aioli naar binnen om nog even heel duidelijk te maken dat er geen happy kissing ending gaat komen aan deze date. Dan sprint ik het restaurant uit. Date geeft me een vette knipoog die zoveel lijkt te betekenen als ‘wij gaan nog veel meer van elkaar zien’. In de auto haal ik die stomme datingapp van m’n telefoon. Zo. Ben er even helemaal klaar mee. Ga over een tijdje wel speeddaten of zo.

Uit het boek: Wine-up! Bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven.  Bekend van de serie ‘Bitterzoet’ (LINDA .TV). Verkrijgbaar bij Boekhandel van der Velde (de mooiste èn grootste boekenzaak van Groningen). En het boek staat in onze ‘Must Haves-rubriek’ van het nieuwste Powervrouwmagazine. 

Binnenkort bij ons te winnen!!! 

red-wine-1004259_1920