Zeg eens eerlijk… wanneer was jij voor het laatst alleen?

Als vrouw en moeder zijn we altijd maar druk-druk. We staan klaar voor ons gezin en nemen te weinig tijd voor onszelf. Constant bezig met anderen, behalve met onszelf. Herkenbaar? Terwijl het juist zo goed is om af en toe je accu weer op te laden. Om er eens even helemaal tussenuit te gaan. Na al die jaren vond ik dat het nú wel eens tijd werd om een weekend weg te gaan. Alleen. Ver weg van alles. Mijn dochter zit in Napels, en ik? Ik ga naar het ‘verre’ Erica. En dat pakte verrassend goed uit…

Na een hele drukke en hectische periode zou ik er een lang weekend tussenuit. Alleen! Bijzonder? Voor mij wel, want… (ik beken) ik heb dat namelijk nog nooit gedaan. Ik ben nog nooit een weekend alleen weggeweest. Waarom niet? Geen idee. Omdat het er gewoonweg niet van kwam. En wat blijkt: ik ben niet de enige. En het is heerlijk kan ik je zeggen en… het smaakt naar meer.

Tijd voor jezelf (zo belangrijk)

Alles draait namelijk meestal om het gezin en als moeder (wees eerlijk) cijfer je jezelf zo vaak weg. Terwijl het eigenlijk zó belangrijk is om tijd voor jezelf vrij te maken. Waarom nemen moeders zo weinig tijd voor zichzelf? Uit een poll die ik onlangs deed op Instagram blijkt dat (let op!) maar 25% wel eens een weekend weggaat; alleen. Conclusie: bijna niemand doet dit!

Mijn kinderen zijn inmiddels wat groter (pubers) en ik had besloten dat ik na alle drukte van de afgelopen periode maar eens een keer tijd moest ‘vrijmaken’ voor mezelf. Ik besloot daarom een weekend weg te gaan… met mezelf. Want wij moeders mogen best af en toe wat ‘me-time’ inlasten. Waarom doen moeders dat zo weinig? Ik weet het antwoord eigenlijk wel, want bij moeders komt ons ‘eeuwige’ schuldgevoel meteen weer bovendrijven. En waarom? Het wordt de hoogste tijd dat we nu eens wat meer aan onszelf gaan denken. Zonder schuldgevoel! En een weekendje weg moet je jezelf écht een keer gunnen. Want… if mom’s not happy, nobody is happy. Die quote bestaat niet voor niets. Ons batterijtje loopt soms behoorlijk leeg. Hoe fijn is het om een herboren moeder terug te zien komen? Daar heeft het hele gezin baat bij, toch?

Poll onder vrouwen

Op weg naar Erica

Zaterdag, de dag na mijn event (half april), pakte ik meteen al mijn spullen bij elkaar en vertrok… om een paar dagen bij te komen. Op weg naar het ‘verre’ Erica. Weg van alles. De boel de boel laten en vanuit de drukte op zoek naar de stilte. En nee, ik voelde mij niet schuldig (mocht je dat denken ?). Ik verheugde mij erop. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof ik op schoolreis ging (haha). Erica is slechts een uurtje rijden vanaf Groningen. Een klein dorpje in Drenthe. Omgeven door landerijen. En een klein bos. Rustige omgeving. Oorverdovende stilte. De leegte is on-Nederlands. Uniek, want waar vind je dat nog. Op zoek naar ultieme rust? Gewoon je gedachten weer eens horen? Welkom hier in Erica bij de Luxe Huisjes want hier hoor je alleen de vogels tsjilpen en héél in de verte het geluid van een trekker op het land. Wat een geweldige plek om eens helemaal bij te komen. Te genieten van de rust. En waar ik hier natuurlijk ook voor was; lezen en schrijven. Want daar kon ik thuis de rust niet voor vinden. Echt, dit is dé ultieme plek om de drukte te ontvluchten. Of gewoon te onthaasten. Spannend, maar… ik heb er zin in!!

Wow… wat een uitzicht over de landerijen


Ben jij al tinyproof?

Wie mij volgt en mijn laatste Powervrouw magazine heeft gelezen weet dat het nummer gaat over een ‘happy life’ en onthaasten (weg met alle ballast en overbodige spullen). Live happy en tiny, want wat moeten we met al die spullen… en worden we er gelukkiger van? In dit magazine schrijf ik over Luxe Huisjes. Tiny houses. Kleine huisjes, maar wel voorzien van de nodige comfort (luxe). Kijk, en daar houd ik nu van. De huisjes zijn sfeervol ingericht. Je ziet dat hier met ziel en zaligheid aan is gewerkt. Al ben ik er nog nooit geweest, het voelt als thuiskomen. De verse bloemen staan al op de tafel. De kaarsjes branden en het haardje is aan. Wat een warm welkom. Zelfs een schaaltje bonbons staat klaar. Complimenten aan de gastvrouw… ik voel me nu al helemaal thuis.

het haardje brandt en verse bloemen
het haardje brandt en verse bloemen in het huisje

Luxe huisjes

De kleine sfeervolle huisjes zijn compact ingericht maar alles is aanwezig. Gastvrijheid voorop. Alles is hier aanwezig om jou een paar dagen laten te genieten. Alleen (of met z’n tweeën). Tussen de bomen en de landerijen beleef je hier het ultieme buitengevoel. In het voorjaarszonnetje kun je al buiten zitten op de veranda. Maar is het koud dan is het binnen aangenaam warm bij het haardje. Er zijn vijf huisjes. De Glamping-House (is wat groter) is geschikt voor twee personen. En dan is er nog het Tiny House. Houd je van romantiek? Dan moet je eens een overnachting in de Romantische Pipowagen proberen. Liever genieten op ongekende hoogte? Dan zijn er (sinds kort) de twee Tree Houses.

relaxen in de jacuzzi

Je gedachten weer eens horen

Wat is het heerlijk om bij te komen in deze stilte. Om je eigen gedachten weer eens te horen. Geen ruis op de lijn. Om gewoon weer eens weer naar jezelf te luisteren. Weer op adem te komen. En een goed moment om ook eens na te denken over de dingen des levens. Waar sta je nu? Wat wil je met je leven? Even unpluggen.

Alleen zijn. Ik wist niet dat ik het kon, maar het is een aanrader. Ik vind dat je jezelf dit écht moet gunnen. Een of twee keer per jaar. Een weekend weg met jezelf. Waarom? Omdat ik je garandeer dat je als herboren terugkomt. Vol energie. En je kan er weer volop tegenaan. Je accu is helemaal opgeladen. Ik ben enthousiast… en ga dit zeker vaker doen! En ik hoop dat er meer vrouwen zijn die dit zichzelf eens gaan gunnen. Moeders, plan een weekend in voor jezelf en zet je schuldgevoel opzij. Just do it!

En er wordt ook gewerkt 😉

Wil jij ook een weekendje weg naar de Luxe Huisjes? Kijk voor alle informatie op de website http://www.luxehuisjeshuren.nl/